Friday, May 11, 2012

akhirnya~


*Linkin Park – Burn It Down*


Ok, lama sgt tak update. Busy dengan macam2 hal. (or xde idea sbnanya) :P dalam masa sebulan lebih ni, macam2 event da berlaku, da dilalui, dan Alhamdulillah, MASIH BERNAFAS. =)  

22/4/2012

1st event yang rasanya perlu dihighlight kt sini ialah sebuah projek kolej yang bernama Malam Perdana Sembilan. Projek ni untuk mengikitiraf 1st year students  atau dalam Bahasa Kebangsaan kita, pelajar2 tahun pertama (sje na bagi panjang :P ) yang telah berbakti kepada kolej. Cewahh. Haa =D pengiktirafan diberi dalam bentuk trofi yang berkaler hijau ala2 incredible hulk tapi tak cukup tone. Dalam menjayakan projek ni, penulis telah diamanahkan untuk menjadi AJK bagi Biro Aturcara & Protokol. Tu pada awalnya, makin dekat ngan event, makin bnyk keje yg diamanahkan, maka daripada sekadar AJK biasa, jadilah aku AJK multi-tasker. Pe maksudnya? Haa maksudnya, kena buat lebih daripada satu keje. Tajaan aku, publisiti pun aku, campur dgn yg tadi, haa jadilah AJK utk 3 biro. Tapi tak lah teruk buat keje. Setakat tolong takat mana yang mampu je la.. x0)
2-3 hari sebelum hari kejadian, masing2 sibuk dgn tugas sndri. Dengan rehearsal bagai, time tu, assignment memang tolak tepi. Malas aku na mengisahkan. Haa =D masa ni la dpt pengalaman pertama jd pelakon. Pelakon pe? Pelakon video anugerah je. Ala2 video mcm award2 kt stesen tv kerajaan. Haha =D berbekalkan idea daripada beberapa orang geng kt sini, maka siaplah video2 tu walaupun memang last minit gila. Na dijadikan cerita, waktu rehearsal pertama, dapat berita orang yg sepatutnya jadi MC, tak dapat bagi komitmen. Ada test katanya~~~~~~ hmmm.. tak pasal2….


emcees =)


Haa terpaksa la jadi MC ‘bidan terjun’. Memang tak pasal2. Haa tapi takpe, it’s a good practice. Pengalaman~ pengalaman~ x0)
Sweetest moment malam tu, sure la time penyampaian anugerah. Alhamdulillah, titik peluh selama dua semester kat sini membuahkan hasil ^^ maka dapat la seketul trofi…



Alhamdulillah, usaha dibayar dengan kejayaan. Syukur ke hadrat Ilahi atas rezeki ni. InsyaAllah, semua ni akan jadi pendorong utk persiapan menjadi insan yang lebih berguna =)

2 comments:

  1. cantik la kaler tropi tu wehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. pape yg berkaitan dgn aku mmg la cantik. lalalalala~

      Delete